Man Up   27 okt 2015
Inlay van Man Up
 
     
 
   
Genre: Romantische komedie
Acteurs: Lake Bell
Simon Pegg
Rory Kinnear
Olivia Williams
Speelduur: 88 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Nancy (Lake Bell) is vrijgezel, een status waar ze graag van af wil, maar niet ten koste van alles en ze wordt behoorlijk kriegel als mensen ongevraagd een date voor haar proberen te regelen. Als ze, onderweg naar een familiebezoek, in de trein een gesprek aangaat met de redelijk irritant positief in het leven staande Jessica, die maar niet uitgepraat raakt over haar zelfhulpboek, valt ze doelbewust in slaap. In London aangekomen heeft de vrouw het boek, het herkenningsitem voor haar blind date, voor haar achtergelaten en zo gebeurt het dat Nancy op Waterloo-station wordt aangesproken door Jack. Jack (Simon Pegg) ziet het boek in Nancy's hand en denkt met de tien jaar jongere Jessica te maken te hebben en Nancy, die deze onbekende man op het eerste oog wel aardig vindt, besluit er in mee te gaan. Ze moet hier en daar wel even improviseren, maar ze komt er prima mee weg. Hun avond verloopt buiten verwachting erg goed, zo goed zelfs dat Nancy met angst en beven uitkijkt naar het moment waarop ze Jack de waarheid moet vertellen en ze deze prima vent mogelijk net zo snel weer kwijt zal raken...

 

Simon Pegg is sinds zijn prominente aanwezigheid in de Mission Impossible-films een stuk populairder geworden en dat is terecht, want Pegg is een leuke acteur die in verschillende rollen goed uit de voeten kan. Pegg is van oorsprong komiek en zijn uitgebreide ervaring in dat genre komt hem in deze romantische komedie prima van pas. Zijn tegenspeelster is ook bijzonder grappig. Bell zet zich in eerste instantie neem als het lelijke eendje die absoluut niet haar best doet om er op welke manier dan ook aantrekkelijk uit te zien. Maar gaandeweg de film en gaandeweg haar groeiende interesse in Pegg wordt ze steeds meer de mooie zwaan die ze kan zijn en die transformatie is heel leuk om te zien. Sinds grote successen als Love Actually en Four Weddings And a Funaral heeft een hele grote doelgroep het genre van de Engelse romantische komedie in het hart gesloten en wie Man Up huurt zal aangenaam verrast zijn.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...