Last Knights   24 nov 2015
Inlay van Last Knights
 
     
 
Screenshot van Last Knights   Screenshot van Last Knights   Screenshot van Last Knights
 
     
 
   
Genre: Avontuur
Acteurs: Clive Owen
Morgan Freeman
Aksel Hennie
Cliff Curtis
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Zin in een ouderwetse ridderfilm met intrige, zwaardgekletter en een strijd van goed tegen kwaad? Dan mag je Last Knights absoluut niet missen. Het is voor ons een raadsel waarom we hem niet in de bioscoop tegen zijn gekomen, maar dat bewijst maar weer eens dat je thuis op de bank ook kunt genieten van een heuse première.

 

Het verhaal draait om de strijd van Commandant Raiden (Clive Owen), een groot krijger die aan het hoofd staat van een kleine, maar elite groep ridders. Zijn eenheid dient Heer Bartok (Morgan Freeman) en als laatstgenoemde van de heersende keizer de opdracht krijgt om in de hoofdstad minister Gezza Mott te ontmoeten om met hem nieuwe taken en protocollen te bespreken, voorspelt dat weinig goeds. Heer Bartok beseft dat hij, net als alle andere edelen,  Mott een groot bedrag aan steekpenningen zal moeten betalen, iets waar de trotse Bartok duidelijk niet van gediend is en ook zeker niet van plan is. Hij laat dat zijn gastheer dan ook duidelijk merken als hij bij Mott op audiëntie komt en zijn gebaar heeft het gewenste effect. De minister is tot op het bot beledigd en ondanks Raiden's waarschuwende woorden weigert Bartok zijn strategie aan te passen. En dat heeft verschrikkelijke gevolgen...

 

Films als Last Knights zien niet meer zo vaak het daglicht en dat is jammer, want wie houdt er nu niet van een ouderwetse ridderfilm vol eer en heldenmoed. Het zijn dure films, maar het resultaat mag er dit keer absoluut zijn. Last Knights is prachtig gemaakt, hard en boordevol actie, dus precies wat je van een avonturenfilm mag verwachten. Dit is een juweeltje binnen het genre, dus mis hem niet!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...